maanantai 5. syyskuuta 2011

Kanaa Cashewpähkinäkastikkeessa

Rakastan aasialaista ruokaa, erityisesti nepalilaista. Vaikka monet sanovat että nepalilainen ja intialainen ruoka ovat suunnilleen sama asia, olen ehdottoman eri mieltä. Nepalilainen on huomattavasti miedompaa kuin intialainen. Koska itse satun olemaan niin sanotusti ruokavammainen monellakin tapaa, olen huomannut että nepalilainen maustamistyyli sopii minulle intialaista paremmin.

Yritin sunnuntaiaamun kunniaksi etsiä netistä sopivaa reseptiä nepalilaiselle kana-cashewpähkinäkastikkeelle. Selattuani erinäisiä ruokaohjeita tunnin verran, turhauduin, joten päätin kehittää oman ja jakaa sen kanssanne.


Kanaa Cashewpähkinäkastikkeessa

3kpl marinoimattomia kanan rintafileitä
70g Cashewpähkinöitä
200g (1 purkki) Bulgaria jogurttia
70g tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi
1-2 tl inkivääritahnaa
1/2 tl punaista currytahnaa
1 tl garam masalaa
sitruunamehua
1 1/2 rkl voita tai margariinia paistamiseen
ripaus sokeria
Jasminriisiä kaveriksi

Valmistukseen tarvitset kattilan riisiä varten, muutaman leikkuulaudan, kulhon ja teflonpadan tai korkeareunaisen, kannellisen pannun.



  • Sekoita jogurtti ja tomaattipyre kulhossa keskenään. Raasta tai purista valkosipulin kynsi, ja sekoita puolet siitä kastikkeen joukkoon. Lisää hyppysellinen sokeria ja sekoita hyvin.
  • Leikkaa kananfileistä noin 2x2cm kokoisia paloja. Leikkaa cashewpähkinät poikittain puoliksi.
  • Laita voi kuumalle pannulle tai pataan. Heitä sekaan punaine currytahna, inkivääritahna, loput valkosipulista, garam masala ja kanat. Paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen, ja laita hella miedommalle lämmölle.
  • Laita riisit keittymään.
  • Anna kanan maustua hetki, ja lisää pähkinät sekä liraus sitruunamehua.
  • Kaada kanan päälle jogurtti-tomaattiseos. Lisää hetkeksi lämpöä, jotta seos kuplii kunnolla, ja laske sitten lämpöä.
  • Anna kastikkeen hautua kannen alla kunnes riisit ovat valmiit.
  • Tarjoile ja nauti!
  •  
    Muistakaa, että ruuanlaitto Sallien tapaan ei ole tarkkaa tiedettä. Tärkeintä on olla hyvällä mielellä, sillä vihaisena tai kiireessä tehty ruoka ei koskaan ole hyvää. (Uskokaa minua, olen kokeillut.) Myöskään ohjeiden tarkka noudattaminen ei ole tarpeen, sillä itselläni on tapana maistamisen sijaan haistaa ruokaa jotta tiedän mitä siitä puuttuu.

    Maistajaraadin mukaan ruoka oli parasta mitä olen ikinä tehnyt. Joten, kokeilkaa ja maistakaa itse!

    Toim.huom. Aasialaisen ruuan hienous on siinä, miten kauan sitä jaksaa hauduttaa tai maustaa. Huomenna ruoka on huomattavasti paljon maukkaampaa!

    -Sallie

    4 kommenttia:

    1. Saako täältä myös muita ohjeita, kuten käpypommi?

      VastaaPoista
    2. Noh, käpypommiin voi mennä hetki, että saan kemiallisen kaavan oikeaan suhteeseen.. Mutta uskoisin, että kohtapuoliin on tulossa herkullisen kanapastan ohje. :)

      VastaaPoista