sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Maailman paras kahvi

Tämä kahvi on kaveripiirissäni suhteellisen kuuluisa. Kurssikaverini tietävät että askartelen tämän kahvin itselleni joka aamu. Jos en ehdi juoda sitä kotona, pakkaan sen termariin mukaan. Ystäväni tietävät, että jos luokseni tulee kahville, saa takuulla hyvää ja rakkaudella tehtyä kahvia.

Koska ulkona on täydellinen sunnuntai, haluan parantaa päiväänne entuudestaan. Suosittelen että lukaiset ohjeen läpi ennen toimintaa. :)


Maailman paras Kahvi

1. Keitä kahvi aina kylmään veteen. Näin siitä tulee parasta. Itse käytän kahvina yleensä Presidentti Tummapaahtoa, mutta mieltymyksensä kullakin. Tänään keitin kahvini Juhlamokasta.

2. Kun olet mitannut sopivan määrän kahvia suodatinpesään, laita kahvinpurujen päälle vajaa teelusikallinen vaniljasokeria. Tärkeää on käyttää tomusokeri pohjaista, ei kidemmäistä vaniljasokeria. Olen huomannut että Dan Sukkerin keltaisessa laatikossa tuleva vaniljasokeri on parasta.

3. Jos mahdollista, laita vielä ripaus oikeaa vaniljaa sokerin päälle. Näin saat syvennettyä kahvin ja vaniljan aromeita.


4. Kun kahvi on tippunut, kaada n. 1/2 dl rasvatonta maitoa kahvikuppiin (kevytmaito ei vaahtoa tarpeeksi). Lämmitä maito mikrossa lämpimäksi, ei kuumaksi. Jos käytät kahvissasi sokeria, laita se lämpimän maidon sekaan ja vaahdota maito. Itse käytän IKEAn maidonvaahdotinta, mutta varmasti muualtakin löytyy hyviä.

5. Kun olet vaahdottanut maidon sopivan kuohkeaksi, kaada varovasti kuuma kahvi vaahdon läpi. Valmis kahvi on kiva koristella kanelikuviolla. Tähän hommaan sopii parhaiten taas jälleen kerran IKEAsta saatava kahvisetti.


6. On tärkeää, että teräslevy ei koske vaahtoon, sillä muuten kuvio menee pilalle. Koristelevyn ja maidon väliin on hyvä jättää sormenlevyinen tila.

7. Ja voila! Kahvi on valmis. Eikö olekin söpö? Ja ihan itse sen teit.



Nautinnollisia kahvihetkiä <3

2 kommenttia:

  1. Jaa ja minä olen nähnyt sellaisenkin masinan, mihin pannaan kaneli sisälle (niinkuin maustepurkki) ja painetaan napista RAKS ja tulee kanelikuvio vaahdon päälle. En vaan tiedä mistä sen sais....

    VastaaPoista
  2. Tämä ei voi olla mitään muuta kuin erittäin hyvää. :)
    Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista