sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Äärimmäisen helppo currykana

Lauantai kului lumisateen katselun lisäksi uutta reseptiä luodessa. Kuten aina, inspiraationa toimi aasialaiset keittokirjat. Resepti syntyi sekoittamalla eri ohjeita. (Jos tarkkoja ollaan, näin ei ikinä tulisi tehdä.) Ohjeen luomisessa toimi apuna Kasvisruokia Aasiasta sekä Suuri Aasialainen Keittokirja. Reseptin jujuna on, että kaikki mausteet ja sipulit sekoitetaan blenderissä tahnaksi ja lisätään kypsien kanojen sekaan pannulle. Tämän takia resepti on erittäin helppo!


Currykana

400g kanaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2tl inkivääritahnaa
2tl punaista currytahnaa
2tl Spice UP! mietoa currytahnaa
1rkl kanelia
2rkl curryajauhetta
3tl garammasalaa
1tl kurkumaa
2tl sokeria
1rkl sitruunamehua
2dl kookosmaitoa/-kermaa
banaania
ruokajogurttia


  • Pilko sipulit neljään, kuuteen osaan. Leikkaa valkosipulin kynnet puoliksi. Laita kaikki sipulit, mausteet, tahnat sekä kookosmaito tehosekoittimeen ja sekoita kastikkeeksi.
  • Paista kanat runsaassa voissa. Kaada valmis kastike kanojen päälle ja laske lieden lämpö miedolle. Huom! Älä päästä seosta kiehumaan, sillä se juoksettuu.
  • Keitä tai höyrystä riisit.
  • Kun riisi on valmis, on curry valmis tarjoiltavaksi. (Muista: mitä kauemmin curry saa tekeytyä, sen maukkaampaa siitä tulee.)
Suositus: Curryn kanssa kuuluu tarjoilla tuoretta banaania, sillä se pehmentää ja tuo esiin piilossa olevia makuja. Jos ajatus banaanista salaatin korvikkeena kuulostaa liian eksoottiselta, voit korvata sen maustamattomalla ruokajogurtilla.



Sunnuntai bonari
Jos joskus haluat tehdä kanavartaita, tämä kastike sopii marinaadiksi erinomaisen hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti